3 tips til et ebdre selvværd

Dit velvære i fokus

De fleste har prøvet det. De der negative tanker som flyver rundt. Det ikke sjovt, og man vil gerne slippe af med det lave selvværd. Men vejen dertil virker ofte svær. En besværlig vej. Men der findes rigtig mange værktøjer der kan modhjælpe dette. Alt fra simple tænkeøvelser, life coach forum eller noget helt tredje. Følg med i denne artikel nu, hvis du vil styrke dit selvværd. Bare en smule eller måske meget!

life coach forum

1. Stop med at sammenligne dig med andre

Som tiden går, bliver det svære og svære ikke at sammenligne sig med andre. Modeblade med ”flotte” ud over det normale modeller, atleter på fremmende stoffer og uopnåelige mål på arbejdspladsen. Man sammenligner sig med hvad samfundet viser er ”bedste”. Men dette er en sikker vej til det lave selvværd. Det hårdt for sjælden og man får ikke noget ud af det. Fokuser på dig selv og ikke andre. Dette er også et en af de værktøjer man skal tage til sig. Kigge på sine egne styrker. Bryd de dårlige tankemønstre. Stop dem. Vær opmærksom.

2. Hvad er dine styrker

Langt de fleste er mere fokuserede på de fejl end de succesfulde slutresultater de opnår på arbejdspladsen eller livet. Det er en kæmpe fejl. Kig i stedet indad og på de styrker og gode værktøjer du som enkeltperson har. Skriv det ned, skab et visuelt billede. På den måde er det nemmere at blive glad for. Men prøv ikke at sammenligne dig med andre. Du kan måske noget, vi andre ikke kan og omvendt. Alle er forskellige og har derfor forskellige styrker. Men en ting er sikkert. Du har helt sikkert en lang række styrker Om det er fysisk eller psykisk. Visse omsorg og medfølelse eller kan løbe en maraton.

3. Alle begår fejl

En klassiker. Som også rammer rigtig mange. Alle begår fejl, men man glemmer det tit i kampens hede. Du er ikke perfekt. Det er der ingen der er. Alle har deres oppe og nedture, deres fejl og mangler. Men det betyder ikke man skal fokusere på det, og sætte sig selv i et dårligere sted. Indse derfor i stedet din fejl. Gør dig opmærksom på det, og læg det til side. Kom videre, du kan ikke lave om på det nu. Få et bedre selvværd, styrk det. Alt hvad du gør, er et skridt nærmere på dit mål.

Opsummerer vi det hele, og tager en konklusion. Så er selvværd ofte noget man selv skal arbejde på. Men det ikke altid selv man er klar over det negative der følger med. Kommentarer fra andre der vil hjælpe, eller værktøjer som måske et foredrag om forandring eller proffesionel hjælp hos en psykolog kan være nødvendigt. Vigtigst af alt. Det okay at spørge om hjælp, det okay at være anderledes, det er okay ikke altid at have sine gode dage. Husk dig selv i kampene. Det her man kan gøre en foreskel.