3 tips til dig der skal leje eller fraflytte en lejebolig

Hvert år fraflytter tusinder af danskere deres lejebolig, for at søge nye græsgange. Alt fra håbefulde unge, der er kommet ind på drømmestudiet, til seniorer og børnefamilier der trænger til luftforandring, skifter fra tid til anden bolig.

Er du lejer, og er du på udkig efter en ny lejebolig, eller skal du fraflytte den gamle, er der mange faktorer at være opmærksom på. Her får du 3 tips, der skal sikre dig, at du ikke underskriver en lejekontrakt du senere vil fortryde, eller bliver snydt af din nuværende udlejer.

lejebolig

Fraflytningsrapport

En fraflytningsrapport er i alt sin enkelhed en rapport der skal beskrive standen af boligen. Når du skal fraflytte en lejebolig, er din udlejer forpligtet til at forfatte en fraflytningsrapport. I rapporten står der blandt andet, om du selv skal male boligen, udbedre eventuelle skader og lignende.

Det er vigtigt, at du læser rapporten grundigt, så ved du ved hvad udlejer har skrevet om boligens stand. Dette kan have stor indflydelse på dit depositum.

Depositum

Når du skal fraflytte en lejebolig, og flytte ind i en ny, skal der betales depositum til den nye udlejer. Dette beløb fastsættes af udlejeren og skal betales inden du flytter ind. Som udgangspunkt vil du få tilbagebetalt hele beløbet, såfremt boligen er i samme stand, som da du flytte ind. 

Selvom depositum skal betales før du flytter ind, må du aldrig betale dette, før lejekontrakten er underskrevet. Gør du dette, kan du risikere at blive snydt af en fiktiv udlejer.

Udflytningsservice

Det kan være en langsommelig og til tider kringlet proces at fraflytte et lejemål. Hvis du ønsker hjælp til at fraflytte din lejebolig, kan du også sende bud efter udflytningsservice. Her vil du blive hjulpet godt og sikkert videre fra din nuværende lejebolig uden problemer.