mad du må prØVE
mEXICO
Kolde øl, lime og tacos. Det er det jeg tænker når man hører Mexico og deres køkken. Men de har langt mere at byde på. Læs nærmere nedenfor.
Mexico og deres mad stammer fra flere lande, heriblandt spaniren, det traditionelle indianske køkken og til dels frankrig. Retter som mole præger markedet der bygger på råvare som chili der kendetegner mexicansk mad. Derudover findes der tamales baseret på majs og sammenkogte retter som pozole. Men det hele kulminerer ved deres streetfood. Her er det mexicanske køkken virkelig på toppen. Langs markeder og veje, findes der utallige foodstalls med mad i alle former. Mexicansk mad vil man ikke misse!
Thailand
Thailandsk mad kan fåes i alle afstamninger. Sur og sød, stærk og mild eller meget krydderet. Råvarene er præget af landets varme vejr. Der bruges eksotiske frugter som papaya, lime og meget andet. Smagene er langt fra hvad de er i det danske køkken, hvorfor ofte mange søger mod det thailandske takeaway. At få serveret en pad thai fra den lokale wok-specialist er noget helt specielt. Thailandsk mad har vundet de danske hjerter og kan fåes stortset alle steder, både fra madvogn og restauranter.
japan
Den vestlige verden, for ikke at sige hele verden kender til sushi efterhånden. Det kan jeg godt forstå. Men i japan kan du opleve det såkaldte omakase helt tæt på, fra de traditionelle rødder. Under et omakase måltid, bestemmer kokken menuen og hvad du får på aftenen. Her serveres maden lige foran dig. Ofte er restauranterne bygget således, at der kan side op til 8 mennesker lige foran kokkens arbejdsplatform. Dette skaber en helt speciel stemning. Råvarerne kan ikke findes bedre andre steder. Kokkene har ofte et helt livs erfaring. Tag til japan og prøv omakase og mange andre kulinariske oplever. Læs mere om tips og tricks her.