Tre trin til at overkomme psykisk vold

Genvinde kontrollen

Det der kendetegner psykisk vold er, at man mister kontrollen over sig selv. Man føler sig alene. Derfor er første skridt også gradvist at genvinde kontrol over sig selv. Det gør man ved, at indgå en aftale med sig selv som f.eks., at gå en tur, træne 1 gang om ugen mm., og faktisk foretage den ene handling kontinuerligt. Med mange små skridt i starten, kan man hurtigt komme langt.

Psykisk Vold

Opbyg momentum

Når man i en længere periode har foretaget den samme handling kontinuerligt, så bliver det til en vane. En sund vane skabt er en usund vane “dræbt”. Man får opbygget momentum, og får blod på tanden til at gøre mere og mere. En sund vane bliver til flere vaner og det kan være indenfor ens helbred, arbejde, venner/familie. Gør man det over en længere periode, vil man have udskiftet mange af ens usunde vaner med sunde vaner. Det vil forøge ens selvtillid, selvværd og dermed kraftigt forøge ens livskvalitet.

Tilbagefald og accept

Der vil altid ske tilbagefald når der har været en stor vækst og progression, og det er ligegyldigt om det er økonomi, sport eller personlig udvikling. Efter længere tid med momentum, kan man sagtens “tro” man har overkommet den psykiske vold man blev udsat for. Der vil dog på et tidspunkt komme en situation, som tager en tilbage til det man blev udsat for. Herefter kan man hurtigt falde ind i de destruktive vaner man havde førhen. Der er det rigtig vigtigt, at man accepterer man har haft et tilbagefald og ikke er for hård ved sig selv, da alle begår fejl. Hvorefter man stille og roligt begynder på trin 1 og 2 igen, ved igen at overholde sin egne aftaler og genskaber momentum. Ligesom alt andet i livet, så er det hele en cyklus.