tips til den sunde graviditet

De bedste forhold for den lille

Som de fleste kommende mødre, vil man gerne give sit barn de bedste forhold at leve under. Derfor er det en god idé at holde sin krop og sind i absolut topform. I denne artikel har vi samlet en række gode råd til dig og din baby. Så læs med nu og find de helt rigtige værktøjer til at have en god graviditet.

Gravid

VÆR AKTIV

Måske en af de punkter mange gravide glemmer. Selvom du har en stor mave, kan man stadig være aktiv! 30 minutter om dagen er nøglen. Om det er en lang gåtur, en tur i svømmehallen eller noget helt tredje. At du holder din krop i gang, selvom du er gravid, vil gøre underværker. Ikke kun for dig, men også din baby. Endorfiner udløses, kredsløbet holdes sund og musklerne i live.

TAG EN LUR

Det hårdt at være gravid. Din baby tager langt mere energi fra dig end du tror. Derfor er det vigtigt du lytter til din krop. Det er ikke en skam at lægge sig på sofaen og blunde hen i 30 minutter. Tværtimod. Du vil få energi til resten af dagen. De hævede ben kan få en pause. Ryggen et hvil.

sPØRG OM HJÆLP

Om det er en skam at få hjælp? Absolut ikke. Graviditet er en hård nysser. Lige meget hvad de drejer sig om, så vil de fleste nok gerne hjælpe. Det kan aflaste dig. Måske ikke meget, men på den lange bane vil dig og din krop blive glad. Glad krop er også en glad baby.

rIGELIGT MED VÆSKE

Alle har brug for vand. Det har din baby også. Det næsten umuligt at føle sig godt tilpas uden at du har indtaget nok væske. Så husk at drik minimum 2 liter vand om dagen. Du vil kun takke dig selv. Om man er gravid eller ej, så er det vigtigt at undgå at blive dehydreret. Ondt i hovedet og en træt krop. Nej tak!