Tre tips til foder for din undulat

spireblanding

Der er mange forskellige typer af foder som er godt for ens undulat. En af dem er en spireblanding. Denne typer foder er godt for langt de fleste fugle. Denne type foder er derfor et rigtig godt udgangspunkt. Herefter kan man dog tilføje mere specialiserede foder, som nævnt nedenstående hvis man har lyst. Spireblanding er en god kombination af forskellige mel- og oliefrø, med mungbønner. En spireblandning er dermed rig på protein og fedt, hvilket er nødvendigt for din undulats helbred. Endvidere er protein især vigtigt når ens undulat er ved at “ramme” avl sæsonen.

Undulat

Japansk hirse

Den Japanske hirse er den mest proteinrige hirsesort der findes, og er derfor oplagt som foder til din undulat. Denne type hirse dyrkes også ofte i tropiske regioner og egner sig derfor også til eksotiske fugle. Den Japanske Hirse er også en “blødere” hirsesort end mange af de andre. Hvilket gør det nemmere for din fugl at spise dem. Man  kan få Japansk Hirse enten seperat eller købte det som et hirsemix. Hirsemix indeholder også rød og hvis hirse, og dermed får undulaten mere varieret kost. Varieret kost er enormt vigtigt for undulatens immunforsvar og helbred. Den skal have nok mineraler og vitaminer til at bekæmpe infektioner, bakterier og meget andet.

Delicha

Den sidste type foder er Delicha, som er et ubehandlet græsfrø fra Uganda og dermed fri for pesticider. Dette frø er høj på fiber hvilket reducerer risikoen for tarmsygdomme og forstoppelse. Delicha har en lang holdbarhed grundet dets kvalitet, og kan dermed opbevare i lang tid. Delicha indeholder også jern, hvilket øger undulatens immunforsvar overfor infektioner. Derudover har det også en enorm indflydelse på undulatens iltning og vækst. Du kan benytte Delicha seperat eller med en af de frøblandinger vi har nævnt ovenstående. 
Læs flere tips her.